Въпрос относно правилото за баскетбол?

По време на свободно хвърляне, какво е правилото, ако се случат следните две неща: 1) противниковият играч влезе в лентата твърде рано (нарушение на лентата) и 2) Свободното хвърляне пропуска ръба (нарушение на стрелеца)? Бяхме в гимназиална престрелка с клиника за колеги, така че референтите се състезаваха за позиции в колеж D-2 и D-1. Референцията се произнесе само по нарушението на стрелбата, така че не беше разрешено повторно стрелба.

11 отговора

  • ДжошЛюбим отговор



    Преценката беше вярна, според мен.

    Ето някои от постоянните правила за свободни хвърляния за НБА (знам, не колеж или гимназия, но вярвам, че те са подобни):



    а. След като топката бъде предоставена на разположение на стрелец от свободни хвърляния, опитът му трябва да бъде в рамките на 10 секунди по такъв начин, че топката да влезе в коша или да докосне пръстена, преди да бъде докосната от играч. Стрелецът трябва да бъде в рамките на тази част от кръга за свободни хвърляния зад линията за свободни хвърляния.

    виждайки починал любим човек насън



    ° С. Играч, който заема място за лента за свободни хвърляния, не трябва да докосва пода на или над линията на лентата за свободни хвърляния, нито някой играч да се оттегля на повече от 3 от линията на лентата за свободни хвърляния. Играч, който не заема място за свободна лента, трябва да остане зад линията с три точки. Това ограничение се прилага, докато топката напусне ръцете на свободния хвърлящ.

    Тези две правила може да са малко по-различни за бала в колежа или гимназията, но не съм сигурен.

    мечтаят да загубят портфейла си

    Ето решението за налагане на наказания:



    (6) Ако има нарушение на свободните хвърляния от всеки отбор, при свободното хвърляне, което трябва да остане в игра, топката става мъртва, не може да бъде отбелязана точка и играта се възобновява чрез скок между двама противника на централен кръг.

    Това са правила на НБА, но вярвам, че макар механиката да е малко по-различна (например скок), общите положения все още са еднакви за колежа и гимназията.

    И стрелецът, и защитникът са нарушили правилата и няма прецедент за едното или другото правило и така топката става мъртва, може би в този случай, присъдена на другия отбор?

    Източник (и): nba.com
  • Анонимен



    Според моя опит нарушението на лентата трябваше да бъде извикано. Ако играч изстреля „въздушна топка“ от линията за свободни хвърляния, не трябва да се налага нарушение. Ако обаче противниковият играч влезе в лентата, преди топката да бъде пусната, незабавно трябва да се извика нарушение на лентата и играчът да стреля отново.

  • ?

    Правило за свободно хвърляне на Airball

    луна срещу венера синастрия
    Източник (и): https://owly.im/a8Qeu
  • М-Лесно

    ако има нарушение на лентата, стрелецът получава нов изстрел. нарушение при стрелба няма презаснемане. ако нарушението на стрелбата е при последното свободно хвърляне, това е мъртва топка и другият отбор го получава

  • 2035

    ако отбранителният отбор влезе в лентата твърде рано и изстрелът е пропуснат, повторно стреляйте. ако офанзивният отбор влезе твърде рано или на марка, или на пропуск, отбраненият отбор получи топката и не се присъжда точка.

    какво означава синя пеперуда
    Източник (и): здрав разум: 0 майтап
  • Анонимен

    Нарушението на лентата е настъпило първо. Това нарушение трябва да замести пропуснатата джанта.

  • краудог31

    Ако те разбирам правилно, той само нарече второто нарушение, тогава те грешат !! Противопоставянето на екипа в лентата е повторно стрелба, освен ако не е направено с друг отбор в лентата.

  • Джейсън Б.

    Нарушенията се компенсират взаимно и стрелката за притежание решава кой ще получи топката.

  • Анонимен

    Ами и двете ви правила са верни. Така че, трябваше да са двете преходи. И играчът, който стреля, трябваше да получи още един изстрел или изстрели.

  • Кийт М

    стрелецът е трябвало да получи още един изстрел

  • Покажи още отговори (1)