В телевизионно шоу ...?

състезател прави $ 700 за всеки верен отговор, но губи $ 500 за всеки грешен отговор. След като отговори на 24 въпроса, Сара направи равновесие. На колко въпроса тя отговори правилно?



Можете да отговорите с помощта на всеки метод, който ви харесва, но крайният резултат трябва да бъде във форма съотношение / пропорция. Моля, обяснете своите разсъждения.

4 отговора

  • МатематикаЛюбим отговор

    R = # на отговорите правилно



    какво означава бягане в съня

    W = грешен брой отговори



    Имаше 24 въпроса, така че:

    R + W = 24

    Тя дори се счупи за пари, така че:



    700 R = 500 W

    Решете R + W = 24 за една променлива.

    W = 24 - R



    Включете това в другото уравнение ...

    700 R = 500 (24 - R)

    700 R = 12000 - 500 R

    1200 R = 12000

    R = 10

    10 верни отговора (и 14 грешни отговора)

  • алфа

    Тъй като състезателката получава $ 700 за всеки верен отговор и губи $ 500 за всеки грешен и като накрая тя прекъсва дори съотношението на грешен отговор към верен отговор е

    700: 500

    = 7: 5 Сума на съотношенията = 7 + 5 = 12

    10 * .01

    Следователно грешни отговори = 24 * 7/12 = 14.и

    Точни отговори = 24 * 5/12 = 10

    Източник (и): Опит
  • Сентил

    Тя отговори правилно на 10 отговора. Как да се реши това ???

    Нека тя отговори правилно на въпросите „x“ и грешно „y“.

    И x + y = 24 (Тъй като бяха зададени 24 въпроса)

    Тъй като тя се счупи дори тогава,

    ПЕЧЕЛЕНИТЕ пари = ЗАГУБЕНИТЕ пари

    Тогава 700x = 500y

    Поставяйки y = 24 - x в горното уравнение,

    => 700x = 500 (24-x)

    мечтае за измама на съпруга

    => 700x = 12000 - 500x

    => 1200x = 12000

    => x = 10

    И така, тя отговори 10 правилно и 14 неправилно

  • мобилен авторемонт (mr fix it)

    тя получава 5 ритуала за всеки 7 грешни, така че 10 ритуални и 14 грешни

    направих тъпа математика, разбрах къде 5 X 7 = 35 и прецених, че са необходими 5 7, за да стигнем там и 7 5, за да стигнем до 5 + 7 = 12 въпроса

    така че трябва да го направите 2 пъти, за да стигнете до 24-те